Patis

Patis පැටිස් 



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය   

  • පාන් පිටි 200 g 
  • බටර් 20 g 
  • බිත්තර 1 
  • ලුණු ,ගම්මිරිස් 
  • බේකින් පවුඩර් තේ හැදි ¼ 
  • තම්බා ගත් ඉස්සන් කීපයක් 
  • ලූනු පෙති 
සාදන ක්‍රමය  

පාන් පිටි හා බේකින් පවුඩර් එකට හලා ගන්න. බටර් ලුණු ,ගම්මිරිස් බිත්තර පාන් පිටි යන සියල්ල එකට දමා ඝන මිශ්‍රණයක් සාදා පැය ½ක් පිපෙන්නට හරින්න.පසුව එම මිශ්‍රණයෙන් කුඩා බෝල සාදා ලෑල්ලක් මත තුනී කර රවුම් සාදා ගන්න.එවැනි රවුම් 10ක පමණ එක සමානව සාදා ගන්න.දැන් ඉන් රවුම් 5ක ගෙන ඒ මත ඉස්සෙක් හා ලූනු පෙත්තක් තබා අනෙක් රවුමෙන් වසන්නතදැන් ඒ රවුම් 02කම සීල් වන ආකාරයට ගෑරුප්පුවකින් වටේට තද කරන්න.මේ ආකාරයට සියල්ලම සාදා ග් පසු උණුසුමු බදුනක තබා වැනාඩි 25ක් පමණ බේක් කරන්න. 

No comments:

Post a Comment

පෑන් කේක් - Pan Cake

  Pan Cake |  පෑන් කේක් View Recipe