Malee Achcharu මැලේ අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්යය:-
ᴥ මාළු මිරිස් ග්රෑම් 200 යි
ᴥ රතුළූණු හෝ බොම්බයි ළූණු ග්රෑම් 300 යි
ᴥ කැරට් ග්රෑම් 200 යි
ᴥ රට ඉඳි ග්රෑම් 450 යි
ᴥ ලුණු දෙහි ගෙඩි 2 යි
ᴥ සීනි ග්රෑම් 250 යි
ᴥ අඹරාගත් අබ, ඉඟුරු
ᴥ විනාකිරි කෝප්ප 3/4 යි
ᴥ සුදු ළූණු බික් 2 යි
ᴥ තරමක් ලොකු අන්නාසි පෙති 3 ක්
ᴥ මිරිස් කුඩු ග්රෑම් 30 ක් පමන (ඔබේ රස අනුව)
ᴥ රස අනුව ලුණු
සාදන ක්රමය
කැරට් තීරු වශයෙන් කපාගන්න. මාළු මිරිස් කරල් දෙකටද, අන්නාසි හතරැස් තරමක කැබලිද හා බොම්බයි ළූණු ගෙඩි 4 ට ද ලුණුදෙහි කැබලි දිග තීරුවලටද කපන්න.
දැන් බඳුනක් ගෙන එයට විනාකිරි දමා අඹරාගත් අබ, සුදුළූණු ඉඟුරු, ලුණු දමා ළිප තබන්න.
මෙයට සීනිද එකතුකොට හැඳිගාන්න.
මිශ්රණය උතුරාගෙන එන විට එය ලිබෙන් බා එයට කපාගත් මාළු මිරිස්, කපාගත් කැරට්, රට ඉඳි, අන්නාසි, ලුණුදෙහි දමා මද වේලාවක් හොඳින් කළවම් කරගන්න.
මෙය නිවුන පසු වියළි බෝතලයක අසුරා තැබීමෙන් කල්තබාගත හැක.
No comments:
Post a Comment